Mángold Leves

  A mai bejegyzésben
a mángold leves elkészítését fogom bemutatni nektek. A mángold egy nagyon
tápláló zöldség, amely tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így
ideális választás lehet az egészséges étrend részeként. 1. Első lépésként
gyűjtsd össze az alapanyagokat: friss mángold leveleket, hagymát, fokhagymát,
zöldség alapot (vagy vízet), sót, borsot és egy kevés tejszínt. 2. Mossd meg
alaposan a mángold leveleket, majd vágd apró darabokra őket. Vágd fel a
hagymát és a fokhagymát is. 3. Egy lábasban hevíts olajat, majd dinszteld meg
rajta a hagymát és a fokhagymát néhány percig, amíg megpuhulnak. 4. Add hozzá
a mángold leveleket és pirítsd őket egy kicsit. 5. Öntsd fel az egészet
zöldség alappal vagy vízzel, majd fűszerezd sóval és borssal ízlés szerint.
6. Főzd lassú tűzön addig, amíg a mángold teljesen megpuhul. 7. Ha szeretnéd
krémesebbé tenni a levest, turmixold össze egy botmixerrel. 8. Végül adj
hozzá egy kevés tejszínt a tetejére tálaláskor. Remélem kedvet kaptatok
kipróbálni ezt az egyszerű, de ízletes mángold levest! Jó étvágyat!