Málnakrém Torta

  A málnakrém torta
egy finom és könnyű desszert, amely tökéletes választás lehet bármilyen
ünnepi alkalomra vagy akár hétköznapi desszertnek is. A torta alapja egy
puha, piskótatekercs vagy lapos piskóta, amelyet málnakrémmel és
tejszínhabbal töltünk meg. Először is elkészítjük a piskótát, amelyhez
szükségünk lesz tojásra, lisztre, cukorra és sütőporra. A tojásokat
kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A masszát egy
sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kisütjük.
Közben elkészítjük a málnakrémet, amelyhez szükségünk lesz málnára, cukorra
és zselatinra. A málnát összeturmixoljuk a cukorral, majd felforraljuk.
Hozzáadjuk a zselatint, majd hagyjuk kihűlni. Amikor a piskóta megsült és
kihűlt, rákenjük a málnakrémet, majd feltekerjük vagy összehajtjuk. Ha lapos
piskótát használunk, egyszerűen befedjük vele a krémet. Végül elkészítjük a
tejszínhabot, amelyhez szükségünk lesz tejszínre és vaníliás cukorra. A
tejszínt felverjük kemény habbá a vaníliás cukorral. A tortát díszítés
céljából tejszínhabbal és friss málnával dekorálhatjuk. Frissítő és
gyümölcsös íze miatt ez a torta garantáltan el fog nyerni minden
desszertkedvelő szívét! Jó étvágyat!