A málnakrémleves
egy friss és könnyű desszert, amely tökéletes választás lehet a nyári
melegben. A friss málna ízével és az édes tejszínnel egyesítve ez a leves
igazi csemege lehet bármelyik étkezés után. A recept egyszerű és gyorsan
elkészíthető, így akár kezdő szakácsok is könnyedén elkészíthetik otthon.
Első lépésként mossunk meg alaposan egy tál friss málnát, majd tegyük egy
turmixgépbe és turmixoljuk pépesre. Ezután szitáljuk át a málnapürét, hogy
eltávolítsuk belőle a magokat. Egy másik edényben melegítsünk fel egy kis
mennyiségű vizet és keverjük el benne a cukrot, amíg fel nem oldódik
teljesen. Ezután adjuk hozzá a málnapürét és keverjük össze alaposan. Hűtsük
le a keveréket hűtőszekrényben legalább egy órára. Miután kihűlt, adjunk
hozzá tejszínt és keverjük össze alaposan. Ha túl sűrűnek találjuk,
hígíthatjuk még egy kis tejjel vagy vízzel. Szervírozzuk hidegen tálalva,
esetleg friss mentalevelekkel vagy egy kis citromhéjjal díszítve. A
málnakrémleves igazi üdeítő desszert lehet bármelyik alkalomra, legyen az egy
családi vacsora vagy egy baráti összejövetel. Próbálja ki Ön is ezt a könnyű
és finom receptet, garantáltan el fogja csábítani az ízek világába!
