Magas Koleszterin Normál Triglicerid

Az ilyen laboratóriumi eredmények arra utalnak, hogy az egyén koleszterinszintje meghaladja az egészséges referenciaértékeket, de a trigliceridszintje normális, ami egy másik lipidprofil összetevő.

Ez a szituáció általában azt jelenti, hogy az egyén főként a koleszterinszintje miatt van kockázatban a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásával szemben, mivel a magas koleszterinszint szerepet játszhat ateroszklerózisban (érrendszeri meszesedés) és más szívproblémákban. Az alacsony trigliceridszint viszont általában kevésbé kritikus a szív- és érrendszeri kockázat szempontjából, bár továbbra is fontos a teljes lipidprofil értékelése, beleértve a HDL (magas sűrűségű lipoprotein) koleszterint és az LDL (alacsony sűrűségű lipoprotein) koleszterint is.

A magas koleszterin kezelése általában az egészséges életmódváltás, beleértve az egészséges étrendet, a testmozgást, a testsúly kontrollálását és a dohányzás mellőzését jelenti. Szükség esetén az orvosok gyógyszereket is felírhatnak a koleszterinszint csökkentésére. Az orvosi konzultáció és az egyéni értékelés segíthet az optimális kezelési terv kidolgozásában.

Magas Koleszterin Normál Triglicerid