A kakaós kalács egy
igazi klasszikus sütemény, ami sokak kedvence lehet a reggeli kávé vagy tea
mellé. A legfinomabb kakaós kalács elkészítése nem bonyolult, de néhány
fontos lépést érdemes betartani a tökéletes végeredmény érdekében. Először is
szükségünk lesz az alapanyagokra: liszt, cukor, élesztő, vaj, tojás, tej és
természetesen kakaópor. Fontos, hogy minőségi alapanyagokat válasszunk,
hiszen ez nagyban befolyásolja az ízét és állagát a kalácsnak. Először is
kezdjük el a tésztát dagasztani: a lisztet keverjük össze a cukorral, majd
adjuk hozzá az élesztőt és a langyos tejet. Amikor már szép sima tésztát
kapunk, adjuk hozzá a puha vajat és a tojást. Dagasszuk addig, amíg rugalmas
lesz a tészta. Azután pihentessük a tésztát egy órán át egy meleg helyen,
hogy megkeljen. Közben készítsük el a kakaós tölteléket: keverjük össze a
kakaóport, cukrot és vajat egy lábosban, majd hagyjuk kihűlni. Miután megkelt
a tészta, nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd kenjük meg a kakaós töltelékkel.
Tekerjük fel és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk még egyszer
pihenni 20-30 percig. Végül előmelegített sütőben süssük aranybarnára a
kalácsot. Ha elkészült, hagyjuk kissé kihűlni, majd szeleteljük fel és már
fogyaszthatjuk is! Ez volt tehát egy rövid összefoglaló arról, hogyan lehet
elkészíteni a legfinomabb kakaós kalácsot otthon. Bár elsőre talán
bonyolultnak tűnhet, de ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, garantáltan
sikeres lesz az eredmény! Jó étvágyat!
