A lecsó tészta egy
igazán ízletes és könnyen elkészíthető étel, ami tökéletes választás lehet
egy gyors és egészséges vacsorához. A lecsó egy hagyományos magyar étel,
amelynek alapját paprika, paradicsom és hagyma képezi. A tészta pedig remekül
kiegészíti ezt az ízletes zöldségpörkölést. Elkészítése egyszerű: először
vágd apróra a hagymát, majd pirítsd meg olajon. Ezután tedd hozzá a
felkockázott paprikát és paradicsomot, és párold pár percig. Fűszerezd sóval,
borssal, valamint kedved szerinti fűszerekkel (pl. oregánóval, bazsalikommal)
ízlés szerint. Ha szereted a pikánsabb ízeket, akár egy csipet cayenne-i
borsot is adhatsz hozzá. Eközben főzd ki a tésztát sós vízben, majd mikor
megfőtt, szűrd le és keverd össze a lecsóval. Végül szórj rá reszelt sajtot
vagy friss petrezselymet a tetejére. Így könnyedén elkészítheted otthon is
ezt az ínycsiklandozó fogást, ami garantáltan elnyeri a család vagy barátok
tetszését is. Próbáld ki Te is!
