Kukoricás Kenyér

  A kukoricás kenyér
egy finom és tápláló péksütemény, ami az egész család számára ideális
választás lehet reggelire vagy uzsonnára. A kukoricadara hozzáadása nem csak
ízletes, de rostban gazdag is, így segít megőrizni az emésztés egészségét és
hosszabb ideig teltségérzetet biztosít. Hogyan készítsük el a kukoricás
kenyeret otthon? 1. Először is kezdjük azzal, hogy összekeverjük a lisztet, a
kukoricadarát, a sót és a szódabikarbónát egy nagy tálban. 2. Adjunk hozzá
vajat vagy olajat a száraz hozzávalókhoz, majd dolgozzuk össze őket egy
tésztává. 3. Lassan adjuk hozzá a tejet vagy joghurtot a tésztához, és
gyúrjuk össze egy sima masszává. 4. Formáljunk kis gombócokat vagy rudakat a
tésztából, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. 5. Vágjunk be a
tetejébe egy X-et minden kenyérnek, hogy sülés közben könnyen kibővülhessen.
6. Süsd meg 180 fokon kb. 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. 7.
Hagyd kihűlni néhány percig, majd már tálalhatod is! A kukoricás kenyér
tökéletes lehetőség arra, hogy változatosabbá tegyük a mindennapi péksütiket,
és egyszerre egészségesebbé is válasszunk. Próbáld ki otthon elkészíteni ezt
az egyszerű receptet, és garantáltan nem fogsz csalódni!