Kavart Makos

  A Kavart Makos egy
finom és könnyen elkészíthető sütemény, amely a magyar konyha egyik
klasszikusa. A recept egyszerű, mégis nagyon ízletes végeredményt garantál.
Az első lépés a tésztának a elkészítése, amihez csak néhány alapanyag
szükséges: liszt, vaj, tojás, cukor és sütőpor. Ezeket összekeverjük, majd a
tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Ezután jöhet a töltelék:
darált mák, porcukor és tej összekeverésével készítjük el. A tölteléket
ráhalmozzuk a tésztára, majd a süteményt a sütőbe toljuk. Kb. 30-40 perc
alatt készre sütjük, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Miután kihűlt,
lehetőségünk van még megszórni porcukorral vagy csokoládémázzal a tetejét. A
végeredmény egy krémes és ropogós sütemény lesz, amely tökéletes desszert
lehet bármilyen alkalomra. Összességében tehát a Kavart Makos egy egyszerű és
gyorsan elkészíthető sütemény, amely garantáltan elnyeri majd az egész család
tetszését. Érdemes kipróbálni ezt a klasszikus magyar receptet!