Karfiol Egytálétel

  A karfiol
egytálétel az egyik legnépszerűbb és egyszerűen elkészíthető fogások közé
tartozik. A karfiol egy rendkívül tápláló zöldség, amely tele van rosttal,
vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az elkészítéséhez először is meg kell
mosni és rózsákra kell szedni a karfiolt. Ezután egy serpenyőben kevés olajon
meg kell pirítani a karfiolt, majd hozzá kell adni az ízlés szerinti
fűszereket (pl. só, bors, fokhagyma). Ezt követően hozzá lehet adni más
zöldségeket vagy fehérjeforrásokat (pl. csirkemell, tofu), valamint tésztát
vagy rizst is. Az egész ételt le lehet fedni és hagyhatjuk párolódni, amíg
minden összetevő elkészül. Egy másik lehetőség, hogy betesszük a sütőbe és
addig sütjük, amíg a teteje meg nem pirul. A karfiol egytálétel gyorsan
elkészíthető és nagyon változatosan variálható. Ideális választás lehet egy
gyors vacsorához vagy ebédhez, ami egészséges és finom is egyben. Érdemes
kipróbálni ezt az egyszerű receptet, ha szereted a zöldségeket és szeretnél
valami újat kipróbálni a konyhában.