A bográcsozás egy
igazi közösségi élmény, ahol barátok és család együtt élvezhetik a szabadban
főzött finomságokat. Egyik ilyen népszerű étel a kakas pörkölt, amely igazi
ínyencség lehet egy bográcsban elkészítve. Először is, válasszunk egy
megfelelő méretű bográcsot, amelyben kényelmesen elfér az összes hozzávaló. A
kakas pörkölt elkészítéséhez szükségünk lesz kakasra, vöröshagymára,
fokhagymára, paradicsomra, paprikára, zöldségekre és fűszerekre. A kakast daraboljuk
fel kisebb darabokra, majd kezdjük el pirítani a bográcsban olajon. Adjuk
hozzá az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd pároljuk üvegesre.
Ezután jöhet a paprika és paradicsom hozzáadása, amit pirítsunk még pár
percig. Adjuk hozzá a zöldségeket (pl. paprikát, sárgarépát) és öntsük fel
annyi vízzel, hogy ellepje az összes hozzávalót. Fűszerezzük ízlés szerint
sóval, borssal, kakaspörkölt fűszerkeverékkel és keverjük össze alaposan.
Fedjük le a bográcsot és hagyjuk lassú tűzön rotyogni legalább egy órán át,
de akár tovább is lehet hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben
időnként keverjük meg az ételt, hogy ne égjen le. Amikor már elég puha a hús
és szaftosnak tűnik az étel, akkor már tálalhatjuk is. Friss zsemle vagy rizs
illik legjobban mellé köretnek. Remélhetőleg ezekkel a tippekkel te is
elkészítheted otthon a tökéletes kakas pörköltet bográcsban! Jó étvágyat!
