Hordos Savanyú Káposzta Recept

  A savanyú káposzta
egy igazi klasszikus, amit sokan szeretnek és gyakran fogyasztanak. A Hordos
Savanyú Káposzta receptje pedig egy különleges változat, ami egyszerűen
elkészíthető otthon is. Első lépésként szükségünk lesz friss káposztára, amit
vékony csíkokra vágunk. Ezt követően sózzuk meg a káposztát, és hagyjuk állni
legalább egy órán át. Ez idő alatt a só segít kiengedni a felesleges
nedvességet a káposztából. Miután a káposzta megpuhult és levet eresztett,
öntsük le róla a felesleges vizet, majd keverjük hozzá az apróra vágott
hagymát, fokhagymát, valamint borsot, köményt és pirospaprikát ízlés szerint.
Egy üvegedénybe vagy savanyúságtartóba rakjuk bele a káposztát, majd
nyomkodjuk össze jól. Végül töltsük fel a káposztát ecettel és vízzel úgy,
hogy ellepje teljesen. Hagyjuk állni legalább 1-2 héten át szobahőmérsékleten
vagy hűtőszekrényben. Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze. A
Hordos Savanyú Káposzta remek köret lehet húsokhoz vagy akár önálló fogás is
lehet. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű receptet otthon, és garantáltan
elnyeri majd a család és barátok tetszését!