Görög Leves

  A görög leves egy
tradicionális görög étel, ami tökéletes választás lehet hideg téli estéken
vagy meleg nyári napokon is. A leves alapja általában zöldségek, húsleves és
fűszerek keveréke, de sok háztartásban készítik vegetáriánus változatban is.
A görög leves elkészítése egyszerű és gyors. Először is vágjuk fel a
zöldségeket (hagyma, sárgarépa, zeller, paradicsom) apró kockákra. Egy
lábasban forrósítsunk fel olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Ezután
adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk további pár percig. Amikor a
zöldségek megpuhultak, öntsük fel őket húsleves vagy vízzel. Adjunk hozzá
fűszereket (oregano, bazsalikom, rozmaring) és sózzuk borsozzuk ízlés
szerint. Forraljuk fel az egészet, majd fedjük le és főzzük lassú tűzön
legalább 20-30 percig. Ha szeretnénk tálaláskor extra ízességet adni a
levesnek, akkor reszeljünk rá friss fokhagymát vagy facsarjunk rá
citromlevet. Tálalhatjuk friss petrezselyemmel vagy egy kevés olívaolajjal
is. A görög leves egyszerre laktató és könnyed étel, ami garantáltan elnyeri
a család és barátok tetszését is. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű és
finom receptet otthon!