Gluténmentes Sajtos Pogácsa

  A gluténmentes
sajtos pogácsa egy finom és egyszerűen elkészíthető sós sütemény, amely
ideális snack lehet otthoni vagy vendéglátás alkalmával. A pogácsa
elkészítéséhez szükségünk van gluténmentes lisztre, vajra, sajtra, tojásra,
illetve sóra. Az első lépés az, hogy a lisztet összekeverjük a vajjal és a
reszelt sajttal egy tálban. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és sót, majd
alaposan összedolgozzuk a tésztát. Ha szükséges, apránként adagolhatunk hozzá
még lisztet vagy vizet, hogy a tészta könnyen formázható legyen. Amikor
elkészült a tészta, lisztezett deszkán vagy felületen nyújtsuk ki ujjnyi
vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval vagy pohárral formázzuk ki a
pogácsákat. A kialakított pogácsákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire,
majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára. A gluténmentes sajtos pogácsa
ízletes és laktató falatokat eredményez, amelyek tökéletesek uzsonnára vagy
egy kis harapnivalóként. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet, és garantáltan
nem fog csalódni!