Falusi Zöldbableves

  A falusi
zöldbableves egy hagyományos, egyszerű és ízletes étel, melyet gyakran az
őszi-téli hónapokban fogyasztunk. A zöldbableves elkészítése nem igényel
különleges főzőtudományt, így akár kezdő szakácsok is könnyedén
elkészíthetik. Az első lépés a zöldségek felaprítása. A zöldségek lehetnek
például sárgarépa, burgonya, zeller, vöröshagyma és természetesen zöldbab.
Egy lábasban pirítsuk meg a vöröshagymát kis mennyiségű olajon, majd adjuk
hozzá a felaprított zöldségeket és pároljuk össze őket. Miután a zöldségek
megpuhultak, öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi ellepi őket. Adjunk hozzá egy
kis sót és borsot ízlés szerint, valamint lehetőség szerint friss
petrezselymet és kakukkfüvet is. Amikor a leves már majdnem elkészült, adjunk
hozzá egy doboz konzervelt vagy friss zöldbabot. Főzzük még pár percig, majd
tálaljuk az ízletes falusi zöldbablevest. Egy szelet friss kenyérrel vagy
pirítóssal fogyasztva igazi csemege lesz az ebédünk. A falusi zöldbableves
kitűnő választás lehet hideg téli napokon, hiszen melegít és tápláló is
egyben. Próbálja ki Ön is ezt az egyszerű receptet otthon!