Eperlevél Tészta

  Az eperlevél tészta
egy könnyű és friss nyári étel, amelyet egyszerűen elkészíthetünk otthon is.
A recept alapja egy széles tésztaféle, például a linguine vagy spagetti,
valamint friss eperlevelek. A következő lépések segítségével könnyedén
elkészítheted ezt az egyszerű, de mégis ízletes ételt. 1. Először főzd meg a
tésztát sós vízben, amíg al dente nem lesz. 2. Közben moss meg alaposan egy
marék friss eperlevelet, majd vágd apróra őket. 3. Egy serpenyőben olvaszd
fel egy kis vajat vagy olívaolajat, majd dobd rá az apróra vágott
eperleveleket és párold meg őket néhány percig. 4. Adj hozzá egy kevés sót és
borsot ízlés szerint, valamint opcionálisan egy kis zúzott fokhagymát vagy
chilit. 5. Ha a tészta elkészült, szűrd le a vizet róla, majd öntsd rá az
eperlevél keveréket. Keverd össze alaposan, hogy minden tészta szál be legyen
vonva az ízesített olajban. 6. Tálald az eperlevél tésztát frissen reszelt
parmezánnal vagy friss bazsalikommal megszórva. Az eperlevél tészta igazi
különlegesség lehet bármely nyári vacsorán vagy ebéden, ami garantáltan
elnyeri mindenkinek a tetszését. Próbáld ki te is ezt az egyszerű receptet
otthon és élvezd a friss ízeket!