Egyszerű Mákos Kevert

  A mák az egyik
legkedveltebb alapanyag a sütemények világában, és a mákos kevert az egyik
legklasszikusabb sütemény, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Ha
szeretnél valami finomat és egyszerűt sütni a következő teadélutánra vagy
vendégváró alkalomra, akkor érdemes kipróbálnod ezt a receptet. Az egyszerű
mákos kevert elkészítése nem igényel sok időt és felsorakoztatni sem kell
hozzá az összetevők nagy listáját. A lépések egyszerűek: 1. Először is
melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készíts elő egy közepes méretű tepsit
vagy tortaformát. 2. A következő lépésben keverd össze egy tálban a lisztet,
a cukrot, a mákot és a sütőport. Adj hozzá egy csipet sót is az ízek
kiemelése érdekében. 3. Egy másik tálban verj fel két tojást, majd add hozzá
a tejfölt és az olajat. Keverd össze alaposan. 4. Lassan öntsd hozzá a nedves
hozzávalókat a szárazakhoz, és óvatosan dolgozd össze őket, hogy ne legyenek
benne csomók. 5. Öntsd a masszát bele a tepsibe vagy tortaformába, majd tedd
be a sütőbe 30-35 percre, vagy amíg aranybarnára sül. 6. Ha elkészült, hagyd
kihűlni, majd szórd meg porcukorral vagy mákkal a tetejét. És már kész is!
Egy finom és egyszerű sütemény áll előtted, amit bármikor elkészíthetsz
vendégeidnek vagy csak saját magadnak is kedvtelésből. Jó étvágyat!