A mai bejegyzésben
a különleges Édes Savanyú Sertés receptjét mutatom be nektek. Ez a fogás egy
igazi ízorgazmát okozó élményt nyújt, amely tökéletes választás lehet egy
vasárnapi családi ebédre vagy egy baráti összejövetelre. Az Édes Savanyú
Sertés elkészítése egyszerű, de mégis nagyon finom és laktató étel. Először
is szükséged lesz egy jó minőségű sertéscombra, amit vékony szeletekre
vágunk. Ezt követően egy lábosban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát
és az apróra vágott fokhagymát. Amikor már aranyszínűre sült, beletesszük a
sertésszeleteket és addig pirítjuk, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
Közben elkészítjük az édes savanyú szószt. Ehhez keverjünk össze egy edényben
cukrot, ecetet, paradicsompürét és szójaszószt. Adjunk hozzá egy kis vizet
is, hogy ne legyen túl sűrű a szósz. Amikor a sertésszeletek megsültek,
öntsük rájuk az édes savanyú szószt, majd fedjük le a lábost és pároljuk
további 10-15 percig. Az Édes Savanyú Sertést rizs vagy párolt zöldségek
kíséretében tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
