Az ecetes hal egy
tradicionális étel, melyet sok kultúrában kedvelnek és fogyasztanak. A recept
egyszerű, de ízletes és egészséges fogást eredményez. Először is, válasszunk
friss halat a recept elkészítéséhez. A legtöbb hal fajta alkalmas lehet erre
a célra, de leginkább az ízlésünktől függ, hogy melyiket választjuk. Fontos,
hogy a hal tiszta és friss legyen. A következő lépésben a halat meg kell
tisztítani és meg kell mosni alaposan. Ezután vágjuk fel darabokra és
szárítsuk meg papírtörlővel. Egy serpenyőbe öntsünk olajat és hevítsük fel. A
haldarabokat süssük meg mindkét oldalukon aranybarnára. Amikor elkészült a
hal, adjunk hozzá egy kevés ecetet és sót ízlés szerint. Hagyjuk főni néhány
percig, hogy az ízek összeérjenek és a hal belefődjön az ecetes lébe. Végül
tálaljuk az ecetes halat friss zöldségekkel vagy körettel. Ízlés szerint
díszíthetjük petrezselyemmel vagy citromkarikákkal. Az ecetes hal ízletes és
könnyen elkészíthető étel, amely tökéletes választás lehet egy gyors
vacsorához vagy vendégváró falatkának is. Próbáljátok ki ti is otthon!
