A cukkinis lecsó
egy könnyen elkészíthető, egészséges és ízletes étel, ami igazi nyári csemege
lehet. A hagyományos lecsóhoz képest a cukkini egy különleges twistet ad az
ételnek, amivel még finomabbá és laktatóbbá tehetjük. Az alaplépcsők közé
tartozik a zöldségek felvágása: paprikát, paradicsomot, hagymát és cukkinit
apró kockákra vágunk. Ezután kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd
hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Amikor ezek már majdnem megpuhultak,
beletesszük a cukkinit is. Fontos, hogy ne főzzük túl a zöldségeket, hogy ne
veszítsék el rosttartalmukat és tápértéküket. Ízesíthetjük sóval, borssal,
valamint friss vagy szárított fűszernövényekkel is. A cukkinis lecsót
önmagában is fogyaszthatjuk köretként, esetleg rizs vagy bulgur mellé
tálalva. Akár pirítósra kenve is isteni finom lehet. Összességében tehát a
cukkinis lecsó egyszerű, gyorsan elkészíthető és egészséges étel lehet, amit
bármikor elkészíthetünk akár ebédre vagy vacsorára. Érdemes kipróbálni ezt az
új verzióját a klasszikus lecsónak!
