Csicseriborsó Egytálétel

  Ha egy könnyű és
egészséges egytálételt keresel, akkor a csicseriborsó egytálétel tökéletes
választás lehet számodra. Ez az étel nem csak finom, de tele van
tápanyagokkal is, így remek választás lehet ebédre vagy vacsorára. Az
alapvető hozzávalók a következők: csicseriborsó, zöldségek (pl. sárgarépa,
zeller, hagyma), fűszerek (pl. kurkuma, koriander, őrölt kömény), paradicsom
és zöldség alaplé. Először párold meg az apróra vágott hagymát egy kevés
olajon, majd add hozzá a felkockázott zöldségeket és főzd néhány percig.
Ezután szórd rá a fűszereket és pirítsd még egy kicsit. Adj hozzá egy konzerv
csicseriborsót (vagy előző este áztatott és megfőzött csicseriborsót) és
öntsd fel zöldség alaplével. Ezt követően tedd bele a darabolt paradicsomot
is, majd főzd addig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek. A
csicseriborsó egytálételt tálalhatod friss petrezselyemmel vagy korianderrel
megszórva, esetleg egy kevés joghurttal is. Ez az étel tökéletes választás
lehet vegetáriánusoknak vagy vegánoknak is, hiszen magas fehérjetartalmú és
teljes értékű fehérjét tartalmaz. Összességében a csicseriborsó egytálétel
könnyen elkészíthető, gazdag ízekkel rendelkezik és egészséges is. Próbáld ki
Te is ezt az egyszerű receptet otthon!