A Croque Madame egy
francia klasszikus étel, amely tökéletes választás lehet reggelire vagy
brunchra. Ez a finom fogás alapvetően egy grillezett sajtos szendvics,
amelyet egy friss tojással koronázunk meg. Az első lépés az alap Croque
Monsieur elkészítése. Ehhez szükségünk lesz két szelet kenyérre, sonkára és
sajtra. A kenyérszeleteket vajazzuk meg, majd tegyük rájuk a sonka és a sajt
rétegeket, majd tegyük egy serpenyőbe, és süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Amikor a sajt megolvadt és a kenyér pirult, vegyük ki a serpenyőből a sült
szendvicset. Ekkor jön a Croque Madame varázsa – tetejére üvegesre sütött
tojást helyezünk. A tojás sárgája krémes lesz, és tökéletesen passzol a
pirult sajt és sonka ízéhez. A Croque Madame-t gyakran tálalják salátával
vagy sült burgonyával. Ez az étel egyszerű, de nagyszerű választás reggelire
vagy ebédre, és garantáltan elnyeri vendégeink tetszését is. Próbáljátok ki
otthon is ezt a francia finomságot, és élvezzétek az ízek harmóniáját!
