Citromfü Szörp

  A citromfü szörp
egy igazán frissítő és finom ital, amelyet könnyedén elkészíthetünk otthon is
néhány egyszerű alapanyagból. Ez a szirup nemcsak vitaminokban gazdag, hanem
segíthet megelőzni a betegségeket és erősíti az immunrendszert is. Az első
lépés a citromfű leveleinek leszakítása és alapos mosása. Fontos, hogy csak
friss citromfü leveleket használjunk, mert ez adja az igazi ízét az italnak.
Ezután öntsünk egy lábasba vizet és cukrot, majd forraljuk fel, amíg a cukor
teljesen fel nem oldódik. Amikor a cukor feloldódott, adjuk hozzá a citromfü
leveleket, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk állni legalább 30 percig. Így
az ízek jól összeérnek és átjárják egymást. Ha kihűlt, szűrjük le a szirupot
egy tiszta üvegedénybe, majd tároljuk hűtőszekrényben. A citromfü szörpöt
használhatjuk üdítő italként hűsítő jégkockákkal vagy akár koktélokhoz is
hozzáadhatjuk. Emellett teákhoz is adhatunk belőle egy kevés, hogy feldobjuk
az ízeket. Összességében tehát a citromfü szörp nemcsak finom és frissítő
ital, hanem egészséges is. Érdemes kipróbálni otthoni elkészítését, hiszen
nagyon egyszerű és gyors folyamat. Jó étvágyat kívánok mindenkinek!