A borsós tészta egy
egyszerű, mégis ízletes étel, amely gyorsan elkészíthető és mindenki számára
kedvelt. A recept alapja a tészta és a zöldborsó, de hozzáadhatunk húst vagy
más zöldségeket is ízlésünk szerint. Elkészítése egyszerű: először főzzük meg
a tésztát sós vízben, majd közben egy másik lábasban pirítsuk meg vajon vagy
olajon a felaprított hagymát. Ha szeretnénk húst is adni az ételhez, akkor
ekkor adjuk hozzá a húst és pirítsuk meg. Amikor a hús már majdnem elkészült,
adjuk hozzá a zöldborsót (lehet friss vagy konzerv is) és pároljuk pár
percig. Ezután öntsünk rá egy kevés vizet vagy alaplevet, majd fűszerezzük
ízlés szerint sóval, borssal, esetleg fokhagymával vagy egyéb kedvenc
fűszerekkel. Végül keverjük össze a kifőtt tésztával az egészet, és már kész
is a finom borsós tészta! Ha szeretnénk, tálalhatjuk reszelt sajttal vagy
friss petrezselyemmel megszórva. Ez az étel ideális választás lehet egy gyors
vacsorához vagy ebédhez, hiszen egyszerűen elkészíthető, tápláló és ízletes
is egyben. Próbáljátok ki ti is otthon!
