Borsófőzelék Fagyasztott Borsóból

  A borsófőzelék az
egyik legkedveltebb és leggyakrabban fogyasztott magyar étel, amelyet
könnyedén elkészíthetünk akár fagyasztott borsóból is. Ha nincs friss
zöldségünk otthon, vagy egyszerűen csak gyorsan szeretnénk valami finomat
főzni, a fagyasztott borsó kiváló választás lehet. Először is, vegyünk elő
egy lábasat és hevítsünk fel benne egy kis olajat, majd adjunk hozzá apróra
vágott vöröshagymát és dinszteljük meg. Amikor már üveges a hagyma, szórjunk
rá egy kevés lisztet és pirítsuk meg. Ezután öntsünk hozzá vizet vagy
alaplevet, majd adjunk hozzá fagyasztott borsót. Fontos, hogy ne olvasszuk
fel teljesen a borsót, hanem csak addig főzzük, amíg megpuhul. Ízesítsük
sóval, borssal és esetleg friss petrezselyemmel vagy zsályával. Ha szeretnénk
krémesebbé tenni a főzeléket, aprított tejföllel vagy tejszínnel is
gazdagíthatjuk az ízét. Végül ha szeretnénk, pirítsunk egy kis zsíron egy
kevés zsemlemorzsát és megszórhatjuk vele a borsófőzeléket. Ez nemcsak díszítésnek
jó, de extra ropogós textúrát is ad az ételnek. Összességében tehát a
borsófőzelék nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel fagyasztott
borsóból is. Ideális választás lehet egy rohanós hétköznapon vagy akár
vendégvárónak is. Próbálja ki Ön is ezt az ízletes magyar klasszikust!