Boleman Eszter

Boleman Eszter

A bors online cikkében találsz informciókat Boleman Eszterről:

https://www.borsonline.hu/celeb/2013/11/kulka-janos-nem-lehet-felelemben-elni

illetve a 168 óra is feldogozta életútjukat:

https://168.hu/kultura/a-professzor-es-a-szinesz-25673

Kulka János: Egy Életút – Az Ismert Színész és Családja Különleges Története

Kulka János, a nevet minden magyar televízió nézője ismeri, leginkább a Szomszédok című sorozat Mágenheim Ádámjaként. Azonban kevesen tudják, hogy a színész mögött egy különleges élettörténet húzódik, amelynek szerves része édesanyja, Boleman Eszter, aki később Kulka Eszter néven vált ismertté fordítóként és dramaturgként.

Kulka János pályája a színészet felé gyermekkorában kezdődött, Szegeden, ahol gyerekszínészként első ízben kóstolt bele a színészet világába. Az édesanya, Boleman Eszter, szintén a média területén tevékenykedett, és mint az első magyar televíziós bemondó, jelentős nyomot hagyott az országos köztudatban.

Az interjúból kiderül, hogy Kulka János eredetileg bölcsésznek készült, de egy barátnője hatására döntött a Színművészeti Főiskolára való jelentkezés mellett. Ez a választás végül meghatározta pályáját, és az első vidéki színész, aki a Szomszédokban országos ismertségre tett szert.

Az interjú továbbá feltárja Kulka János gondolatait a színház világáról, pályájának alakulásáról, valamint a politikai és társadalmi szerepvállalásáról. Érdekes részletek derülnek ki arról, hogyan érezte magát a Nemzeti Színházban, és miért döntött amellett, hogy tagságot vállaljon a Katona József Színházban.

Az interjú során Kulka János édesanyjáról is beszél, akit először Boleman Eszter néven ismert meg a közönség, majd Kulka Eszterként vált ismertté a fordítói és dramaturgi tevékenységében. Az édesanya élete is izgalmas, hiszen az első magyar televíziós bemondók egyike volt, majd fordítóként és dramaturgként is sikeres pályát futott be.

A cikk végül egy kicsit betekintést nyújt Kulka János személyes életébe, ahol a buddhizmusnak is fontos szerepe van. A színész megosztja gondolatait a vallásról, és hogyan segít neki az önismeretben és a jelenben élésben.

Kulka János élete tehát nem csupán a színpadon zajló történet, hanem egy mélyebb élettörténet, amelyet édesanyja, Boleman Eszter, is színesített a televíziós és színházi világban betöltött szerepével.