A birsalmasajt
dióval egy igazán különleges és finom csemege, amit könnyedén elkészíthetünk
otthon is. Ez az édes-savanyú birsalma és dió tökéletes kombinációja nem csak
az ízlelőbimbóinkat kényezteti, hanem egészségünkre is pozitív hatással van.
Az első lépés a birsalma elkészítése. A birsalmát megmossuk, meghámozzuk,
majd kis darabokra vágjuk. Egy lábasban kevés vízzel és cukorral puhára
főzzük. Amikor már puha, botmixer segítségével pépesítjük. Ezután hozzáadjuk
a diót. A diókat megdaráljuk vagy durvára vágjuk, majd hozzákeverjük a
birsalmás masszához. Együtt felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Végül jöhet a
sajt formázása. A masszát kekszformákba kanalazzuk vagy kézzel golyókat
formázunk belőle. Ha szeretnénk, akár még be is tudjuk forgatni apróra tört
dióban a sajtokat. A birsalmasajt dióval tökéletes desszert lehet egy ünnepi
vacsora után vagy akár csak egy gyors nassolnivaló a hétköznapokon is.
Próbáld ki ezt az egyszerű receptet otthon, garantáltan elvarázsolja majd az
ízlelőbimbóidat!
