A birsalma leves
egy könnyű és ízletes étel, amely remek választás lehet hideg őszi vagy téli
napokra. A birsalma egy savanykás ízű gyümölcs, amelyet sokan csak kompótnak
vagy salátának használnak, pedig leves formájában is nagyon finom. Ahhoz,
hogy elkészítsd a birsalma levest, először is meg kell pucolni és fel kell
vágni a birsalmát. Ezt követően egy lábasban kevés vajon vagy olajon
megdinszteled a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadod a felkockázott birsalmát.
Pár percig pirítod az összetevőket, majd felöntöd vízzel vagy
zöldséglevessel. Ha a birsalma már megpuhult, botmixerrel pépesíted az
egészet, majd sóval, borssal és egy kis tejszínnel ízesíted. Ha szeretnéd,
akár pirított diót vagy mandulát is szórzhatsz a tetejére. A birsalma leves
így egy könnyű és egészséges étel lesz, amelyet melegen vagy akár hidegen is
fogyaszthatsz. Kiváló választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora
elkészítéséhez, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését az ínycsiklandó ízeivel.
Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet a következő birsalma szezonban!
