A barhesz egy olyan
hagyományos magyar édesség, amelyet többnyire karácsonykor vagy más ünnepi
alkalomkor készítenek. A barhesz alapvetően karamellizált cukorból és dióból
vagy mogyoróból áll, de sokféle változata létezik a csokoládés, kókuszos vagy
mandulás ízesítéseknek köszönhetően. A barhesz elkészítése egyszerű, de
nagyon figyelmet igényel. Először is megolvasztjuk a cukrot egy lábasban,
majd hozzáadjuk a diót vagy mogyorót és kevergetjük, amíg szép aranybarna
színűre karamellizálódik. Ezután az elegyet egy sütőpapírral bélelt tepsibe
öntjük és hagyjuk megdermedni. A legfontosabb dolog a barhesz készítése során
az óvatosság, mivel a forró cukor nagyon könnyen megégetheti az embert.
Fontos odafigyelni arra is, hogy ne hagyjuk túl sokáig a tűzhelyen a cukrot,
mert könnyen túlkaramellizálódhat. Összességében a barhesz egy finom és
egyszerűen elkészíthető édesség, amelyet bármikor elkészíthetünk otthon is.
Ha szeretnénk valami újat és izgalmasat kipróbálni az ünnepi időszakban,
mindenképpen érdemes kipróbálni ezt a tradicionális magyar süteményt.Így
garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál!
