Banános Zabkeksz

  A banános zabkeksz
egy könnyen elkészíthető, egészséges és finom ropogtatnivaló, amely ideális
választás lehet reggelire vagy uzsonnára. Ebben a blogbejegyzésben megosztom
veletek a banános zabkeksz receptjét, valamint néhány tippet annak érdekében,
hogy hogyan lehet még finomabbá és táplálóbbá tenni ezt az egyszerű
süteményt. 1. Első lépésként gyűjtsd össze az alapanyagokat: 2 érett banán, 1
csésze zabpehely, 1 evőkanál méz vagy juharszirup, valamint választhatóan
diófélék, mazsola vagy csokoládédarabkák. 2. A banánokat villával törjük
össze egy tálban, majd adjuk hozzá a zabpelyhet és a mézet vagy
juharszirupot. Keverjük össze alaposan, amíg egy egységes masszát kapunk. 3.
Ha szeretnénk extra ízeket adni a keksznek, akkor most jön a diófélék,
mazsola vagy csokoládédarabkák hozzáadása. Keverjük össze ezekkel az
összetevőkkel is a masszát. 4. Formázzunk kis golyókat a masszából, majd
lapítsuk őket le egy sütőpapírral bélelt tepsire. 5. Süssük előmelegített sütőben
(180 fok) kb. 15-20 percig, vagy amíg aranybarnára nem sült a keksz. 6.
Hagyjuk kihűlni teljesen, mielőtt fogyasztanánk. A banános zabkeksz nemcsak
finom és egészséges alternatíva lehet az édesség utáni vágyainknak, hanem
könnyen variálható is más hozzávalókkal. Próbáljátok ki ti is ezt az egyszerű
receptet otthon és élvezzétek az ínycsiklandó falatokat!